Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Από τη γέννηση του 12θεου στη γέννηση του Θεανθρώπου

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή μας με την τεχνική του μαύρου θεάτρου
ΜΕΡΟΣ Β΄
  τα παρασκήνια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012
18:10
ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ

Οι λέξεις σύνδεσης του πριν με το μετά


οι βοσκοί 


Μάγος και τα αξεσουάρ
  
Η Εστία και ο 'Ηφαιστος

ο Ερμής  και η Άθηνά

Η παναγία και ο Ιωσήφ
 Η Δήμητρα και το φωτεινό αστέρι της Βηθλεέμ
 Η Άρτεμις και ο Άρης

 Η ασπίδα του 'Αρη

ο Δίας

 Τα προβατάκια μας

 Η νύχτα με την Αφροδίτη
 η 'Ηρα

Μια γενική φωτογραφία που απεικονίζει τον πανικό πριν από την έναρξη


ΕΤΟΙΜΟΙ???  ΠΑΜΕ!!!!

τα αξεσουάρ των παιδιών είναι φτιαγμένα με φωσφοριζέ χαρτόνια ή βαμμένα με φωσφοριζέ μπογιά  και στη σκηνή μας υπήρχε απόλυτο σκοτάδι με μοναδική εστία φωτός λάμπες black light.
Το έργο είχε τίτλο "Από τη γέννηση του 12θεου στη γέννηση του θεανθρώπου" και βασίστηκε στην τεχνική του μαύρου θεάτρου-καθώς είναι ένας μοναδικός τρόπος έκφρασης μέσα από την κίνηση και τη μαγεία των χρωμάτων. Ξεκίνησε με την αφήγηση από τη μυθολογία του Σαββόπουλου΄παρουσιάζοντας τη Νύχτα κρατώντας ένα αβγό μέσα από το οποίο εμφανίστηκε ο Έρωτας. Στη συνέχεια περνάνε με την κατάλληλη μουσική και τα αντίστοιχα αξεσουάρ οι 12 θεοί του Ολύμπου. Έπειτα "Τα χρόνια πέρασαν" και εμφανίζονται στη σκηνή η Παναγία με τον Χριστό και τον Ιωσήφ. Ακολουθούν το αστέρι, τα πρόβατα με τους βοσκούς και οι μάγοι.
Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό καθώς όλα τα αξεσουάρ φαίνονταν να αιωρούνται. Συγχαρητήρια στα παιδιά που έκαναν καθημερινές πρόβες επί 2 εβδομάδες και επιπλέον για 2 ημέρες οι πρόβες γίνονταν πρωί και βράδυ!!!
Η τεχνική του μαύρου θεάτρου δεν είναι απλή... Θέλει πολύ δουλειά , μεράκι, κόπο αλλά πιστέψτε μας ...ΑΞΙΖΕΙ!!!    Να συμπληρώσω επίσης ότι δεν υπήρχαν λόγια (παρά μόνο η αρχική αφήγηση ) καθώς το μαύρο θέατρο στηρίζεται στην κίνηση και την παντομίμα και όχι στο λόγο.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ,ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ , ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ  ΦΙΛΟΥΣ.
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ , ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ
135ο Νηπ. Αθηνών.



6 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για την πρωτοποριακή σας πρόταση. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να αναρτούσατε μια περίληψη του έργου που "παίξατε". Καλές γιορτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστούμε για την παρατήρηση...οπως θα δείτε ακολουθήσαμε τη συμβουλή σας!!!!!Σας ευχόμαστε καλές γιορτής, χαρά και δημιουργία!!!

      Διαγραφή
  2. Το έργο είχε τίτλο "Από τη γέννσηη του 12θεου στη γέννηση του θεανθρώπου" και βασίστηκε στην τεχνική του μαύρου θεάτρου-καθώς είναι ενας μοναδικός τρόπος έκφρασης μέσα από την κίνηση και τη μαγεία των χρωμάτων. Ξεκίνησε με την αφήγηση από τη μυθολογία του Σαββόπουλου΄παρουσιάζοντας τη Νύχτα κρατώντας ένα αβγό μέσα από το οποίο εμφανίστηκε ο Έρωτας. Στη συνέχεια περνάνε με την κατάλληλη μουσική και τα αντίστοιχα αξεσουάρ οι 12 θεοί του Ολύμπου. Επειτα "Τα χρόνια πέρασαν" και εμφανίζονται στη σκηνη η Παναγία με τον Χριστό και τον Ιωσήφ. Ακολουθούν το αστέρι, τα πρόβατα με τους βοσκούς και οι μάγοι.
    Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό καθώς όλα τα αξεσουάρ φαίνονταν να αιωρούνται. Συγχαρητήρια στα παιδιά που έκαναν καθημερινες πρόβες επί 2 εβδομάδες και επιπλέον για 2 ημερες οι πρόβες γίνονταν πρωι και βράδυ!!!
    Η τεχνική του μάυρου θεάτρου δεν έιναι απλή... Θέλει πολύ δουλειά , μεράκι, κόπο αλλά πιστέψε με ...ΑΞΙΖΕΙ!!!

    Σταφανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να συμπληρώσω επίσης ότι δεν υπήρχαν λόγια (παρα μόνο η αρχική αφήγηση ) καθώς το μαύρο θέατρο στηρίζεται στην κίνηση και την παντομίμα και όχι στο λόγο.
    Στεφανία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια! Πολύ πρωτότυπη ιδέα! Ευχές για καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η τεχνική του μαύρου θέατρου μοναδική και το αποτέλεσμα καταπληκτικό !!!!
    μπράβο σας Εφη και κορίτσια που δουλέψατε με τόσο μεράκι!!!
    καλές γιορτές και καλή ξεκούραση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή