Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΑΠΟ FOR MY FRIENDS - ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΎΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ!!!


Ώρα για ΞΕBLOGΑΡΙΣΜΑ

Ψάχνοντας τραγούδια για να διαλέξω τα αγαπημένα μου για το παιχνίδι της Γιωργίας, έπεσα πάνω σε ένα λατρεμένο μου, ένα από αυτά που όταν το ακούω πάντα συγκινούμαι.  

We are the world.  Δεκάδες καλλιτέχνες τραγούδησαν για τα παιδάκια της Αιθιοπίας (δεν ξέρω βέβαια τότε πόσα χρήματα πήγαν στα παιδάκια, αλλά εμένα με άγγιξε και η κίνηση).



Για "κίνηση" λοιπόν θα σας μιλήσω και εδώ.   Έμαθα για την ομάδα ΞΕBLOGAΡΙΣΜΑ μέσα από την ανάρτηση της Κατερίνας "Γεννήθηκα Γυναίκα" που με καθήλωσε.  Η Κατερίνα διάλεξε έναν εναλλακτικό τρόπο "γιορτής" της Ημέρας της Γυναίκας.  Μας προέτρεψε να ενισχύσουμε την ομάδα ΞΕBLOGAΡΙΣΜΑ:  Μια ομάδα bloggers που βοηθάει τις μαμάδες που βρίσκονται φυλακισμένες στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας μαζί με τα παιδιά τους Μπήκα αμέσως να διαβάσω για την ομάδα αυτή και το έργο της.  Θες από βλακεία μου, θες από έλλειψη χρόνου, σκέφτηκα "τι να κάνω εγώ μόνη μου τώρα, μια μικρή δική μου κούτα τι θα τους βοηθήσει?" και δεν έκανα τίποτα....έμεινα στην ανάγνωση:(

Σχεδόν αμέσως η φοβερή Μάχη του Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος μας ενημέρωσε για την πρωτοβουλία της Αντιγόνης του Inventive Mommy η οποία αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να μας οργανώσει ώστε να συγκεντρώσουμε είδη για τις γυναίκες αυτές.

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος, μόνο λίγη καλή θέληση.  Αμέσως κινητοποιήθηκαν πολλές κοπέλες και ήδη φτιάχτηκε μια ομάδα δράσης κάτω από την καθοδήγηση της Αντιγόνης.  

Τι τα θέλουμε τα γαλόνια της blogger αν δεν μπορούμε σε τέτοιες περιπτώσεις να ενημερώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε και φυσικά να βοηθήσουμε και οι ίδιες.  Άλλωστε γι'αυτό δεν blogάρουμε?  Γιατί μας αρέσει να μοιραζόμαστε.   Όχι μόνο συναισθήματα, ιδέες, εμπειρίες, αλλά να μοιραζόμαστε λίγα από αυτά που έχουμε. Δεν χρειάζονται πολλά. Ο καθένας από μια μικρή κούτα,  θα χαρίσει πολλά μεγάλα χαμόγελα σε κάποιες γυναίκες και τα μικρά τους παιδιά.

Για όσους δεν έχουν ήδη διαβάσει τις σχετικές αναρτήσεις, γράφω λίγα απαραίτητα στοιχεία και τα είδη που χρειάζονται:

Στις φυλακές ζουν 450 γυναίκες από τις οποίες περίπου οι 150 είναι σε κατάσταση ανέχειας. Μαζί τους ζουν και 20-25 παιδάκια από βρεφάκια έως 3 ετών (Μόλις τα παιδάκια φτάνουν τα 3, τα παίρνουν από τις μανούλες του και τα μοιράζουν σε ιδρύματα ή συγγενείς.....).

Λόγω περικοπών, δεν έχουν βασικά είδη υγιεινής όπως σερβιέτες και χαρτιά υγείας! Διαβάστε και θα καταλάβετε:
  • Τηλεκάρτες
  • Παιδικές πάνες Νο 1-5
  • Είδη ατομικής υγιεινής (αφρόλουτρα για τις ίδιες αλλά και για τα παιδάκια, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, χαρτιά υγείαςσερβιέτες, σκόνη πλυσίματος)
  • Είδη καθαριότητας (χλωρίνη, υγρό για τα πιάτα, υγρό για τα τζάμια και υγρό γενικής καθαριότητας)
  • Γραφική ύλη (χαρτί Α4, στυλό, μολύβια, μπλοκ, διορθωτικό, ντοσιέ, φακέλους, τετράδια, κόλλες)
Είναι πανεύκολο να συγκεντρώσουμε πολλά από τα είδη αυτά. Τα έχουμε όλοι σπίτι μας ή αν δεν τα έχουμε, μπορούμε να ψωνίσουμε λίγα χωρίς να ξοδέψουμε πολλά.  Ξέρουμε εμείς οι νοικοκυρές!

Όποιος θέλει να βοηθήσει, μπορεί να επικοινωνήσει με την Αντιγόνη στο email antigonimitsiou@gmail.com ή μέσω του blog της με σχόλιο κάτω από την σχετική της 
ανάρτηση "Ημέρα Μνήμης".

Η Αντιγόνη όπως σας έγραψα, έχει ήδη οργανώσει μια μικρή ομάδα bloggers με καταληκτική 
ημερομηνία συγκέντρωσης των δεμάτων, την 6-7 Απριλίου.  Επικοινωνήστε μαζί της και θα μας 
ενημερώσει για τον τρόπο αποστολής των δεμάτων. 

Εναλλακτικά μπορείτε απευθείας με τη ομάδα ΞΕBLOGAΡΙΣΜΑ στο xeblogarisma@gmail.com ή να στείλετε το δέμα σας στην Ταχυδρομική Διεύθυνση των Φυλακών:
Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας 
Ελεώνας Θήβας 
Τ.Κ. 32200
Κοινωνική Υπηρεσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου