Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Μες του Αιγαίου τα νερά

Και επιτέλους ξεκινήσαμε τις κατασκευες για το γλυκό καλοκαιράκι!!!! Ανυπομονούμε όλοι -μικροί μεγάλοι-να ξεκουραστούμε, να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε παιχνίδια με το νερό και την άμμο στο νησί της επιλογής μας.
Ξεκινήσαμε λοιπόν, προσπαθώντας να καταλάβουμε τι σημαίνει "νησί" ποια νησιά γνωρίζουμε και από ποια θάλασσα βρέχονται αρκετά από  νησιά της Ελλάδας.
 
Έτσι οργανώσαμε ένα παιχνίδι με το χάρτη της Ελλάδας και ορισμένα νησιά του Αιγαίου, του Ιόνιου και του Κρητικού πελάγους αλλά και του Αργοσαρωνικού.
 
Με σημείο αναφοράς τις ονομασίες που υπήρχαν στο χάρτη αντιστοιχήσαμε  τα καρτελάκια με τα ονόματα των νησιών, αφού τα διαβάσαμε  χορεύοντας σε Αιγαιοπελαγίτικο ρυθμό!!!





 
Στη συνέχεια αποφασίσαμε να φτιάξουμε το δικό μας νησί με διάφορα υλικά που υπήρχαν στην τάξη μας....Προτιμήσαμε να τονίσουμε το άσπρο και  το μπλε, καθώς το νησί μας βρέχεται από το Αιγαίο πέλαγος!!








Το σημαντικότερο, εκτός από τις γνώσεις που αποκτήσαμε ήταν ότι απολαύσαμε την κατασκευη μας  και δεν διστάσαμε να λερωθούμε και να παίξουμε με την μπογιά!!!!

 
Έτοιμο το νησί μας και το όνομα αυτού..ΠΟΣΕΙΔΩΝΗΣΙ!!! Κοινή επιθυμία όλων ήταν να τιμήσουμε το θεό της θάλασσας,  Ποσειδώνα
 



 
Σάς περιμένουμε λοιπόν, και
 
 ΚΑΛΕΣ ΜΑΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!
 
 

 

3 σχόλια: