Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ένα....εποικοδομητικό απόγευμα στα Νηπιαγωγεία μας!!

Καλεσμένες στα Νηπιαγωγεία μας ήταν σήμερα οι κ. Γαλανοπούλου Κατερίνα, ψυχολόγος και Ιππολύτη Μπάρκα, λογοθεραπεύτρια,οι οποίες με μεγάλη προθυμία συζήτησαν με τους γονείς για προβλήματα λόγου (δυσκολίες στην άρθρωση, την κατανόηση και τη ροή του λόγου ) αλλά και για θέματα προσαρμογής των παιδιών στο σχολείο και σε καινούριες καταστάσεις γενικότερα.
Η συζήτηση  είχε πραγματικά ενδιαφέρον καθώς οι γονείς είχαν αρκετές απορίες  οι οποίες ήταν αδύνατον ν απαντηθούν στις δύο ώρες που διήρκεσε. Η επιτυχία της όμως στηρίχτηκε στο κλίμα εμπιστοσύνης και θετικής διάθεσης  που κατάφεραν να δημιουργήσουν οι δύο ομηλίτριες ώστε ν "ανοιχτούν"οι γονείς και να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους.
 Φεύγοντας από τη συνάντηση ήταν σαφές σε όλους ότι τα παιδιά για ν αναπτυχθούν σωστά έχουν ανάγκη από αγάπη, φροντίδα, ασφάλεια, όρια και κανόνες. Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν. Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό και χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης. Για κάποια θέματα στις μικρές ηλικίες υπάρχουν ενδείξεις που καμιά φορά θα πρέπει να μας προβληματίσουν.  Ας μην διστάζουμε λοιπόν,  να συζητάμε τους προβληματισμούς μας με τους εκπαιδευτικούς και στη συνέχεια με τους ειδικούς.
 
Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά την κ. Κατερίνα Γαλανοπούλου και την κ. Ιππολύτη Μπάρκα που αφιέρωσαν τον πολύτιμο χρόνο τους στα Νηπιαγωγεία μας..
 
Ευχαριστούμε και όλους εσάς τους γονείς που-παρά τις όποιες υποχρεώσεις - το ενδιαφέρον σας και οι ανησυχίες σας σάς κράτησαν κοντά μας απόψε. .Ελπίζουμε να σάς έχουμε κοντά μας και στις επόμενες συναντήσεις μας.
Και ας έχουμε στο νου μας ότι: τα παιδιά δεν θέλουν έναν τέλειο γονιό, αλλά ένα γονιό που να τα αντιμετωπίζει με σεβασμό και να αναγνωρίζει την μοναδικότητά τους. Κάποιον που ξέρει πως δεν είναι τέλειος αλλά προσπαθεί να κάνει ο,τι καλύτερο μπορεί, επιτρέποντας στον εαυτό του να κάνει λάθη, χωρίς να τον φορτώνει με ενοχές.
 
 





                                                                Καλό σας βράδυ!!!!

3 σχόλια:

  1. Μπράβο κορίτσια...και βλέπω και συμμετοχή από τους γονείς!!!! και στις επόμενες συναντήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με την Έφη! Πολύ σημαντική η προσέλευση! Μπράβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γαλανοπούλου Κατερίνα11 Νοεμβρίου 2013 στις 5:48 μ.μ.

    Σας ευχαριστούμε πολύ και εμείς για την πρόσκληση αλλά και τους ίδιους τους γονείς για τη συμμετοχή & το ειλικρινές ενδιαφέρον τους! Είμαστε πρόθυμοι με χαρά να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση, ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από το γνήσιο ενδιαφέρων των παιδαγωγών.
    Ευχαριστούμε και πάλι,
    Γαλανοπούλου Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή