Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

20 XΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ


Το Σάββατο 3 Μαΐου 2014 και ώρα 20:00, στο αμφιθέατρο του σχολικού συγκροτήματος της οδού Γράμμου 1 (και Ρουμπέση) στη Δάφνη  ο σύλλογος εκπαιδευτικών «ο Μακρυγιάννης», με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι, οργάνωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα πολιτιστική δράση. Ένα λιτό και περιεκτικό αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη όπου ερμηνεύτηκαν τραγούδια του και παρουσιάστηκε το  έργο του  με παράλληλη προβολή φωτογραφικού υλικού. Η παρουσίαση αλλά και η ερμηνεία των τραγουδιών   πραγματοποιήθηκαν από το μουσικό σχήμα Dilemma που αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς-μουσικούς Πόπη Νταλαχάνη και Σωτήρη Τράγκα καθώς και την εκπαιδευτικό-μουσικό Μαρίζα Βαμβουκλή.
Η επιτυχία της συγκεκριμένης εκδήλωσης θα λέγαμε πως ήταν πολυδιάστατη.
  • Καταρχάς με τη δράση  αυτή ο σύλλογος εκπαιδευτικών «ο Μακρυγιάννης», τίμησε τη μνήμη και το έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, ποιητή και διανοούμενου Μάνου Χατζιδάκι. Ερμηνεύτηκαν τραγούδια της "ζωντανής" του μουσικής -όπως την αποκαλούσε ο ίδιος- τα οποία αντιπροσώπευαν πάντα τους ανθρώπους και τον καιρό τους. Η ενασχόληση του Χατζιδάκι με το τραγούδι αποτελούσε μια "ερωτική πράξη και όχι μια έκφραση τέχνης"
  • Μας δόθηκε η ευκαιρία να απολαύσουμε έντεχνο ελληνικό, λαϊκό τραγούδι εμπνευσμένο από τον βραβευμένο με Όσκαρ Έλληνα μουσικοσυνθέτη.
  • Απέδειξε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι άνθρωποι με ευαισθησίες και ενδιαφέροντα  και πρόθυμοι να ανταποκριθούν σε δράσεις που αφορούν στην κουλτούρα και τον πολιτισμό της χώρας τους.
Συγχαίρουμε  και ευχαριστούμε γι αυτή την πρωτοβουλία τον πρόεδρο του συλλόγου εκπαιδευτικών "ο Μακρυγιάννης"  κ. Τάκη Ρουμπή   και αναμένουμε συνέχεια τέτοιων δράσεων.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς-μουσικούς Πόπη Νταλαχάνη, Σωτήρη Τράγκα και  Μαρίζα Βαμβουκλή που αφιλοκερδώς αφιέρωσαν το χρόνο τους για την προετοιμασία αυτής της όμορφης πολιτιστικής βραδιάς δίνοντας μια διαφορετική διάσταση στον όρο  "εκπαιδευτικός" καθώς η εποχή μας πλέον τείνει  να τον υποβαθμίσει  και να τον μεταλλάξει.  Η πίστη όμως και η αφοσίωση στο λειτούργημά μας, μάς καλεί να αντισταθούμε και να νικήσουμε χωρίς να αλλοιωθούμε. 

          'Όταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις.       

                                                                 (Μάνος Χατζιδάκις)









1 σχόλιο: