Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

1821-2021...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!


«Κάθε επέτειος, κάθε γενέθλια ημερομηνία, προϋποθέτει έναν διάλογο με την ιστορία προκειμένου να αναδειχθεί αυτό που τιμάμε και η σημασία που έχει για εμάς  σήμερα. 

Υπάρχουν κάποιες συμβολικές επέτειοι, οι οποίες παράλληλα, αποτελούνε ευκαιρία και αφορμή να αναστοχαστούμε και να αναλογιστούμε το παρόν και την διαδρομή που κάναμε για να φτάσουμε σε αυτό.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και η φετινή 25η Μαρτίου: η διακοσιοστή επέτειος της Επανάστασης του 1821- η επέτειος του ξεσηκωμού εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που αποτέλεσε την απαρχή της πολυκύμαντης πορείας η οποία οδήγησε στη σημερινή Ελλάδα. 

Την εκατοστή επέτειο της Επανάστασης δεν την είχαν γιορτάσει όπως θα ήθελαν οι Έλληνες, αφού τους πέτυχε μέσα στην ταραχή της Μικρασιατικής εκστρατείας.

Φέτος, η πανδημία μάς βάζει εμπόδια στις εκδηλώσεις που θα θέλαμε να χαρούμε με την ευκαιρία της διακοσιοστής επετείου. Παρ' όλ' αυτά,  ο καθένας μας με τον δικό του τρόπο θα τιμήσει την ημέρα που οι πρόγονοί μας άναψαν τη φλόγα της Ελευθερίας και, την ίδια στιγμή, μέσα από έναν εικονικό διάλογο μαζί τους, θα αναδείξει πού οδήγησαν οι θυσίες και οι αγώνες που έδωσαν, προβάλλοντας την διαδρομή της Ελλάδας, μέσα από την πορεία αυτών των 200 χρόνων.»

                                                            (ΠΗΓΗ: «Ελλάδα 2021»)
















Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου