Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΑΛΑΤΑ 1


ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΑΛΑΤΑ 1
ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ : ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ
                   ΧΕΛΩΝΑ
                       ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ
                             ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΜΟΥ: Πριν από πολλά χρόνια , στον πλανήτη Γη , υπήρχε μία χορεύτρια που την έλεγαν Μαρία.  Η Μαρία που φρόντιζε τα φυτά του δάσους , είδε ξαφνικά μια χελώνα.  Έκοψε λίγο χορτάρι για να της δώσει να φάει και της έδωσε λίγο νερό να πιει.   Η Μαρία που αγάπησε την χελώνα την πήρε στο σπίτι της και την φρόντισε.
Το το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, η Μαρία γύρισε την χελώνα στο σπίτι της, στο δάσος γιατί εκεί έμενε η μαμά της , ο μπαμπάς της και οι φίλοι της.  Ποτέ  όμως δεν ξέχασε η μία την άλλη.
Και αυτοί ζήσανε μια χαρά και εμείς καλύτερα!!!


Η ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ:




ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
Στη συγκεκριμένη ιστορία παρατηρούμε ότι δεν υπάρχουν γραμματικά ή συντακτικά λάθη στην αφήγηση του παιδιού , γεγονός που δείχνει την παρέμβαση του ενήλικα κατά τη γραφή της ιστορίας..(αχ, θα μαλώσω...) . Επίσης , νιώθω ότι βιάστηκε να την τελειώσει ή ότι βαρέθηκε λίγο....
Η ζωγραφιά του δείχνει τη Μαρία, τη χελώνα , το γρασίδι που της δίνει η Μαρία και τη λίμνη....Ο Π. είπε ότι την έκανε εντελώς μόνος του και θυμόταν  και τα βασικά μέρη της ιστορίας του, στην αφήγηση του,  αν και η λίμνη δεν αναφέρεται πουθενά. Τέλος , ήταν πολύ ενθουσιασμένος  που θα την έλεγε στους φίλους του, και μάλιστα ότι η πρώτη παραμυθοσαλάτα θα ήταν η δική του...!!!!

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕς ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΔΙΚΕς ΣΑΣ!!!!

2 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ ωραια η πρωτη προσπαθεια! Μου αρεσει παρα πολυ η ιδεα της Παραμυθοσαλατας! Περιμενω την συνεχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή