Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΑΛΑΤΑ 2


Παραμυθοσαλάτα



ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΑΛΑΤΑ 2
ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ -ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ: ΠΟΛΙΚΗ ΑΛΕΠΟΥ
                                                     ΜΑΓΙΚΟ ΡΑΒΔΙ
                                      ΗΛΙΟΣ 
                                                ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ: Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια πολική αλεπού που ζούσε πολύ μακριά στο βουνό , στο Βόρειο Πόλο.  Μια μέρα βρήκε έναν ήλιο και ένα μαγικό ραβδί και τα πήρε σπίτι της.  Την άλλη μέρα που πήγε πάλι βόλτα είδε έναν χαρταετό που τον πλησίασε και τον πήρε και αυτόν στη φωλιά της.
Αλλά μια μέρα που σκοτείνιασε περισσότερο από τις άλλες μέρες είχε ακουμπήσει με το μαγικό ραβδί τον ήλιο και έδωσε φως σε όλο το Βόρειο Πόλο και σε όλο τον Νότιο Πόλο και όλες οι πολικές αλεπούδες είχαν ξυπνήσει και είδαν όλο το Βόρειο Πόλο και όλο τον Νότιο Πόλο με φως.  Και έτσι ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ:

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ: 


Η ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ:

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙς: Η Ζ. εμπνεύστηκε την ιστορία της από το θέμα της προηγούμενης εβδομάδας. Ο χαρταετός υπάρχει στην ιστορία αλλά δεν έχει κάποια δράση.  Επαναλαμβάνει συνέχεια της ίδιες λέξεις και εκφράσεις ( δεν αφήνει τη φαντασία της ελεύθερη να δημιουργήσει νέες παραστάσεις και να τις εκφράσει).  Και στη διήγηση της ήταν σφιγμένη, μάλλον ακόμη δεν έχουν συνηθίσει να εκθέτονται στο κοινό της παρεούλας ...Η προσπάθειά της κρίνεται ενδιαφέρουσα αν πάρουμε υπόψη μας ότι πρόκειται για ένα από τα μικρότερα νήπια,  και ότι έχει προσπαθήσει να εμπλέξει όσα άκουσε για τη ζωή στους πόλους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε...

Οι υπόλοιπες παρατηρήσεις δικές σας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου