Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Ας παίξουμε μαζί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

                            
........ήταν ο τίτλος της δράσης των 43 & 135 Νηπιαγωγείων Αθηνών με τους Νεαρούς Αθλητές των Special Olympics, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, 2014  στο Γυάλινο κτίριο του Παλαιού Φαλήρου. Άλλη μία δράση, άλλη μία συγκλονιστική εμπειρία για τους μαθητές των Νηπιαγωγείων μας αλλά και για τους γονείς τους, καθώς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αθλητές που προσπαθούν για κάτι το οποίο  στον υπόλοιπο κόσμο ίσως φαντάζει αυτονόητο. Μια αξιέπαινη προσπάθεια των μικρών αθλητών να συνεργαστούν, να συναγωνιστούν και όχι να ανταγωνιστούν, να μοιραστούν την εμπειρία και να προσπαθήσουν με θάρρος. Αλλά και μία αξιέπαινη προσπάθεια των γονιών τους, και των εθελοντών των Special Olympics  να είναι εκεί και να τους στηρίζουν σε κάθε τους βήμα.
Ευχαριστούμε πολύ τα Special Olympics HELLAS που μας φιλοξένησαν για άλλη μία χρονιά στο χώρο τους και μοιράστηκαν μαζί μας παιχνίδια συνεργασίας .  Επίσης ευχαριστούμε πολύ  την Κα Βίκυ που ανταποκρίθηκε στην πρόταση μας  . Κυρίως, όμως ευχαριστούμε την Κα Ναταλία Ανδριανοπούλου  που για τέταρτη συνεχή χρονιά υποδέχεται μαθητές μας με έναν ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό τρόπο που δύσκολα κάποιος δεν θα παρατηρήσει. Της ευχόμαστε να είναι πάντα δυνατή και να στηρίζει- όπως όλα αυτά τα χρόνια κάνει- την προσπάθεια των μικρών αθλητών να πιστέψουν στον εαυτό τους, να αναδείξουν τις ξεχωριστές τους ικανότητες ,  να απολαύσουν ισότιμα με τους άλλους ανθρώπους τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός και να αποδείξουν στην κοινωνία ότι : ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.
Τέλος, θα θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους γονείς που.....φοβήθηκαν ότι θα φοβηθούν -περισσότερο εκείνοι παρά  τα παιδιά τους,- ότι όσοι τελικά "ξεπέρασαν το φόβο τους " και έπαιξαν μαζί με του Νεαρούς Αθλητές, όχι μόνο δεν ...τρόμαξαν, αλλά κέρδισαν μοναδικές στιγμές...στιγμές αποδοχής και σεβασμού !!!
Μαζί με αυτό το μήνυμα, σάς αφιερώνουμε το επόμενο τραγούδι γραμμένο από τους ONIRAMA για τους αθλητές  Special Olympics HELLAS. 
Εκεί Για Σένα Εγώ - ONIRAMA

 Κι όλα μαγικά θα φτιάχνονται
όλα είναι μες στο μυαλό
κι όταν όλα γύρω χάνονται
θα 'μαι εκεί για σένα εγώ

Όταν ο κόσμος μοιάζει γκρίζος και μικρός
όταν πιστεύεις πως σε ξέχασε ο Θεός
όταν ο πιο καλός σου φίλος είναι εχθρός
όταν φοβάσαι να 'σαι διαφορετικός
άκου μονάχα την καρδιά

Όταν ο δρόμος μοιάζει να 'ναι ατέλειωτος
κι ο καιρός για πάντα μελαγχολικός
όταν μέσα στο πλήθος νιώθεις μοναχός
κι όταν δεν κάνεις ούτε πίσω ούτε μπρος
άκου μονάχα την καρδιά

Κι όλα μαγικά θα φτιάχνονται
όλα είναι μες στο μυαλό
κι όταν όλα γύρω χάνονται
θα 'μαι εκεί για σένα εγώ

Όταν ο κόσμος σε τρομάζει συνεχώς
όταν ξυπνάει ο πιο κακός σου εαυτός
όταν για σένα δεν υπάρχει θησαυρός
κι όταν ο κάθε λογικός είναι τρελός
άκου μονάχα την καρδιά

Κι όλα μαγικά θα φτιάχνονται
όλα είναι μες στο μυαλό
κι όταν όλα γύρω χάνονται
θα 'μαι εκεί για σένα εγώ...when you need us we will be there for you...


(Υπενθυμίζουμε πως οι γονείς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν γραπτώς ενημερωθεί πως η δράση θα βιντεοσκοπηθεί. Επομένως, δεν θεωρήσαμε σκόπιμο να καλύψουμε τα πρόσωπα για τη συγκεκριμένη ανάρτηση).  

4 σχόλια:

 1. ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ....ΝΑ ΠΩ ΜΠΡΑΒΟ .....
  ΘΑ ΠΩ ΑΞΙΕΣ !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ! ΤΗ ΒΡΙΣΚΩ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ !!!!!ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια !! Όποτε μας δίνεται η ευκαιρία εμπλέκουμε στο πρόγραμμά μας τη διαφορετικότητα ελπίζοντας έτσι να ευαισθητοποιηθούν όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους και να ξεπεράσουν συμπεριφορές που δυστυχώς ακόμα θεωρούνται ταμπού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή