Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΚΑΝΑ-ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ

Το κέντρο Πρόληψης Αθηνά Υγεία Πρόμαχος εφαρμόζει προγράμματα πρόληψης και αγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στο νηπιαγωγείο  εντελώς δωρεάν.   Τα προγράμματα πραγματοποιούνται με ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο  και είναι προσαρμοσμένα στην ηλικία και τα ενδιαφέροντα των παιδιών.    Η προσχολική ηλικία θεωρείται ιδιαίτερα κατάλληλη, καθώς τα παιδιά μπορούν να αφομοιώσουν και να υιοθετήσουν αβίαστα κανόνες και τρόπους πρόληψης για να  συναισθηματική  και σωματική τους υγεία.   Επίσης, ο βιωματικός χαρακτήρας των προγραμμάτων συμβάλλει αποτελεσματικά στην αλληλεπίδραση και την επικοινωνία μεταξύ των μελών της προσχολικής ομάδας. Το φετινό πρόγραμμα αποτελείται από 6 δράσεις και στα νηπιαγωγεία μας πραγματοποιήθηκε το πρώτο με θέμα : ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΑΛΕΝΤΩΝ.

ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΆΞΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΘΕΜΑ
 ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΚΑ ΒΙΛΛΥ ΠΗΡΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ , ΡΩΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΤΟΥς ΚΑΙ ΖΗΤΩΝΤΑς ΤΟΥς ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ( ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΠΟΣΟ ΑΝΕΤΑ ΜΙΛΑΕΙ Ή ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ)
 ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΧΩΡΙΣΤΗΚΑΜΕ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΜΑΣ.  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ  ΠΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΕΝΩ ΟΣΑ ΤΟΝ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ , ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ !!!!( ΠΑΝΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ)
 Ένα εύκολο τεστ, για την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση του παιδιού είναι σύμφωνα με την Κα Βίλλυ το εξής:  ζητάμε από το παιδί να φτιάξει έναν απλό κύκλο στο άσπρο χαρτί και μέσα να γράψει το όνομά του... Μεγάλος κύκλος στη μέση του χαρτιού με μεγάλα γράμματα στο όνομα σημαίνουν αυτοπεποίθηση , μικρός κύκλος σημαίνει μικρή αυτοπεποίθηση-αυτοεκτίμηση.  Υπάρχει και η περίπτωση που ο κύκλος τοποθετείται στις άκρες του χαρτιού και εκεί μιλάμε για υπέρμετρο εγώ.
(πάντα όμως υπολογίζουμε και άλλους παραμέτρους , ένα απλό τεστ, μεμονωμένο δεν μπορεί να μας δώσει το ψυχολογικό προφίλ ενός ατόμου).

 ΚΑΠΟΙΕς ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΙς ΚΡΕΜΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ


 ΚΑΠΟΙΕς ΑΛΛΕΣ ΣΕ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑ ΒΙΛΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου