Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ...ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΕΙΡΑ




ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013..
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 43 & 135 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ......
5 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ & 62 ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!!
 
Η φετινή μας χριστουγεννιάτικη γιορτή δεν ήταν γιορτή..
ήταν ένα αφιέρωμα στο παιδί και τη διαφορετικότητα. Τη διαφορετικότητα που προκαλεί το χρώμα του δέρματος, η εθνικότητα, η γλώσσα, η αναπηρία, το κοινωνικό στάτους. Με τη βοήθεια του προτζέκτορα προβλήθηκαν φωτογραφίες από τις "κρυφές" στιγμές μας στην τάξη, αλλά και από παιδιά διαφορετικών χωρών -παιδιά που γελάνε, ή κλαίνε, παιδιά που παίζουν ανέμελα ή προσπαθούν να επιβιώσουν, παιδιά που χαίρονται τη ζωή και την οικογένειά τους, αλλά και παιδιά ορφανά που καλούνται μόνα τους να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.
Το βίντεο που προβλήθηκε δεν είχε σκοπό να "ζητιανέψει" συγκινήσεις ούτε να εκμεταλλευτεί τις μέρες αγάπης των Χριστουγέννων-αλίμονο αν ευαισθητοποιούμαστε μόνο τέτοιες μέρες. Είχε σκοπό να προβάλει μια ανθρώπινη πλευρά και να ζωντανέψει το παιδί που κρύβουμε όλοι μέσα μας.
 
"..ένα παιδί που ονειρεύεται αγαπάει ,
ένα παιδί που κρύβει δικούς του ουρανούς ,
δικά του αστέρια, μακριά από του κόσμου τη μιζέρια!!
ένα τέτοιο παιδί κρύβουμε όλοι,
και είναι καιρός στην επιφάνεια να βγει..."
 
Συγχαίρουμε  τα παιδιά των 43 & 135 Νηπιαγωγείων που έδωσαν τον καλύτερό  τους εαυτό ώστε το αποτέλεσμα να δικαιώσει τους κόπους τους αλλά και να επιβεβαιώσει την άποψη ότι η συνεργασία  και η ομάδα λειτουργούν καλύτερα, καθώς 62 παιδικές φωνούλες απήγγειλαν ποιήματα των Cummings και Ροντάρι και απέδωσαν τραγούδια ακόμα και στη  νοηματική .
Ευχαριστούμε πολύ το 96ο Δημοτικό που μας παραχώρησε την αίθουσα προβολών, το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων των Νηπιαγωγείων μας αλλά και του 96ου Δημοτικού που στηρίζουν τις πάντα τις εκδηλώσεις μας.
Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από όσους γονείς δυσαρεστήθηκαν καθώς ο χώρος ήταν μικρός  και δεν  υπήρχε η άνεση που περίμεναν. Δυστυχώς δεν μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση μας σε μεγαλύτερη αίθουσα. Ελπίζουμε στο μέλλον, να δημιουργηθεί ο χώρος που θα μπορέσει να φιλοξενήσει 62 παιδιά και τους γονείς τους ώστε να απολαύσουμε όλοι απρόσκοπτα τις μοναδικές αυτές στιγμές!





                                  




                                      






                                     





                                      






                                           

                             
Στη ζωή όλα είναι δυνατά... η απόσταση της πραγματικότητας από το όνειρο είναι πολύ μικρή.
                         Το 2014 ας κάνει το όνειρο όλων μας πραγματικότητα και ας μάς βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε πως με σεβασμό, αγάπη, συνεργασία,  επιμονή και αποφασιστικότητα...

                                         Γέφυρες χτίζουμε , φράγματα γκρεμίζουμε

                                                     ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
                                              και
                                      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
                                         
 

2 σχόλια: