Κυριακή 15 Μαΐου 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2016-ACTION AID

                                               ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ


Σύμφωνα με την Action Aid, 
58 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο εξακολουθούν να μην πηγαίνουν σχολείο, ενώ περισσότεροι από 700 ενήλικες είναι αναλφάβητοι.
Η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση, είναι ένα από τα βασικά εργαλεία της Παγκόσμιας Εκστρατείας για την Εκπαίδευση (Global Campaign for Education), η οποία είναι μια συμμαχία που δημιουργήθηκε το 1999 από ενώσεις και συνδικάτα εκπαιδευτικών, μαθητών, πολιτών και διεθνών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, με σκοπό την άσκηση πίεσης για την ουσιαστική εφαρμογή των διεθνών δεσμεύσεων σχετικών με την εκπαίδευση. Η ActionAid αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Συμμαχίας, ενώ η ActionAid Ελλάς συντονίζει από το 2004 την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση στη χώρα μας.
 Εκατομμύρια γονείς, δάσκαλοι και παιδιά ανά τον κόσμο απευθύνουν έκκληση στις κυβερνήσεις των χωρών τους, ώστε να παρέχουν δωρεάν και ποιοτική βασική εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Αυτοί είναι υποστηρικτές της Παγκόσμιας Εκστρατείας για την Εκπαίδευση. Εμείς προσθέτουμε τη φωνή μας, στη δική τους έκκληση!!!

  Η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση φέτος  πραγματοποιήθηκε στις 16-23 Απριλίου, 2016. 
Τα Νηπιαγωγεία μας για τρίτη συνεχή χρονιά ανταποκρίθηκαν στη  φετινή εκστρατεία της Action aid που υποστηρίζει τον 4ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης: Ποιοτική εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς για όλους, με τις ακόλουθες ομαδικές μας εργασίες. 


Στο link που ακολουθεί υπάρχουν οι αφίσες των Νηπιαγωγείων μας καθώς και των υπολοίπων σχολείων που συμμετείχαν.  

1 σχόλιο: